bumbac-single

BUMBAC

Delicat cu pielea sensibilă previne apariţia iritaţiilor, a mâncărimilor si a inflamaţiilor.

Numit de indienii antici şi „aurul alb”, bumbacul este considerat, de mii de ani, cea mai importantă fibră naturală. Puritatea materialului şi delicateţea acestuia la contactul cu pielea fac ca bumbacul să fie cea mai utilizată fibră naturală din lume.


Bumbacul este rezultatul creşterii naturale, fără pesticide, substanţe chimice sau îngrăşăminte sintetice, care ar putea fi absorbite în fluxul sangvin. Este considerat, de altfel, cel mai sigur şi mai sănătos material care intră în contact cu pielea.

Pesticidele şi chimicalele din agriculturile convenţionale blochează echilibrul natural al pielii, împiedicând-o să „respire” (de exemplu, absorbţia adecvată umezelii), de multe ori cauzând iritaţii, inflamaţii, eczeme. Tocmai de aceea, bumbacul este crescut folosind metode şi materiale care au un impact mic asupra mediului înconjurător. „Lucrul cu, nu împotriva” naturii este principiul din spatele agriculturii ecologice. Fermierii se bazează pe îngrăşămintele organice, pe rotaţia manuală a culturilor şi nu folosesc pesticide sau alte substanţe chimice. Câmpurile sunt fertilizate în mod natural, insectele parazite sunt folosite pentru a controla, la fel de natural, daunele recoltei, iar buruienile sunt înlăturate cu sapa sau cu tractorul.


Organizaţia de Certificare a agriculturilor ecologice verifică în mod constant dacă producătorii folosesc numai metode şi materiale permise în producţia ecologică. Fermele câştigă eticheta ecologică prin utilizarea solului, care a fost liber de pesticide sintetice pentru cel puţin trei ani consecutivi.