PAȘI spre CONȘTIENTIZARE

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE

20 mai 2015 la 18:30, Lion Mentor Association organizează proiecția documentarului “PAȘI spre CONȘTIENTIZARE” ‐ un documentar despre alăptare și substituenții de lapte matern ‐ Cinema Elvira Popescu, în cadrul Instutului Francez, Blvd. Dacia, nr 77, București.

Care sunt drepturile mamei şi ale copilului la naştere?
Ce este ora magică și importanța ei pentru o alăptare de succes?
Ce nu se știe despre laptele praf?
Care sunt violările constante ale Codului Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern?

Demontăm mituri, analizăm opțiunile citind și întelegând eticheta laptelui praf, și dezbatem violările codului internațional de marketing al substituenților de lapte matern de către producătorii de lapte praf.

“România pierde anual 10 copii dintr‐o mie nascuți vii” declară UNICEF. Ne-­am întrebat oare vreodată de ce? Și dacă da, ne-­‐a trecut prin cap să ne gândim că simplul fapt că bebelușul este separat de mamă imediat după naștere și hrănit cu lapte praf ar putea fi una din cauzele acestei situații dramatice? Tot la noi în țară, rata alăptării exclusive până la vârsta de 6 luni este una foarte mică, 12.6%, și se pare că rata alăptării exclusive la externarea din maternitate este una și mai mică, undeva la 5%. Ne-­‐am întrebat oare vreodată de ce? Și dacă da, ne-­‐am gândit vreodată că poate acest lucru se datorează gestului “caritabil” al producătorilor de lapte praf, Nestle, Aptamil, Nutricia, Humana, Milupa, Novalac, etc, care distribuie la discreție lapte praf în spitale și maternități?

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE este un documentar Lion Mentor Association despre protejarea sănătății sugarilor și este adresat tuturor, atât mămicilor care alăptează și care nu alăptează, tăticilor cât şi oricăror persoane ardente de informare corectă şi mânate de dorinţa de a schimba disfuncţionalitatea cu naturalul. Este al doilea documentar din cadrul campaniei “Îndrăznesc pentru copilul meu!”

Vă invităm să pășim împreună pe drumul informării conștiente care ne va duce spre schimbare. Doar dacă ne unim putem lupta pentru ca drepturile să ne fie respectate iar viața noastră să nu fie manipulată cu nonșalanță de marile industrii având ca unic scop profitu.

Pentru mai multe detalii, intrati pe siteul asociatiei http://www.LionMentor.ro/eveniment

Informarea corectă este crucială!
Irina Thiery
Preşedinte
Lion Mentor Association
irina@LionMentor.ro
Tel: 0756 097 225

Share this post