5 dintre cele mai comune boli ale iernii

5 dintre cele mai comune boli ale iernii

A sosit una dintre perioadele din an în care ne îmbolnăvim cel mai mult, din cauza schimbării temperaturii și a sistemului imunitar mai scăzut. Așa că, pentru a nu fi nevoite să stăm mult timp în pat, trebuie să știm care sunt bolile cele mai frecvente din aceste luni, cum putem preveni apariția lor și ceea ce trebuie să facem pentru a reduce simptomele lor deranjante.

Răceală

Nu răcim doar toamna și iarna, dar adevărul e că din cauza scăderii temperaturilor și a unui sistem imunitar scăzut, ni se întâmplă să răcim mai mult în această perioadă a anului. Congestia nazală, răgușeala, strănutul, ochii înlăcrimați sunt câteva dintre simptomele care ne anunță apariția ei. Pentru ameliorarea sa putem opta pentru câteva remedii naturale, precum consumul de citrice, putem face spălături nazale cu apă de mare, sau putem lua pastile potrivite pentru răceală.

Gripă

Virusul gripal este cauza acestei boli care are mai multe simptome. Simptomul predominant este o stare generală proastă. Însă, cel mai ușor de identificat și reprezentativ este febra (mai mult de 38ºc), deși, de asemenea, apare și durerea musculară sau senzația de oboseală.De asemenea, este bine să evităm să ne expunem la situații contagioase. Pentru reducerea simptomelor cel mai bine este să alegem câteva ingrediente active, pentru a stopa cât mai repede toate consecințele.

 

Faringită

Faringele, situat în partea posterioară a gâtului (între amigdalită și laringe), se poate inflama din cauza prezenței unui virus sau a unei bacterii. Pe timpul iernii, mai ales, de cele mai multe ori când apare, are o origine virală, fiind virusul răcelii și/sau gripei, de asemenea, două cauze ale acestei boli. Cu toate acestea, bacteriile precum streptococul, și ele pot provoca această afecțiune care, în acest caz, este de obicei însoțită de febră. Când apare faringita ne confruntăm și cu alte simptome frecvente precum erupție cutanată sau ganglioni limfatici inflamați.

 

Bronșită

Dacă respirăm greu și observăm că tușim permanent, avem dureri în piept, putem suferi de bronșită. Ceea ce mulți nu știu este că această boală este la fel de contagioasă precum gripa, așa că, dacă suferim de ea și dacă nu vrem ca, conductele care unesc traheea de plămâni să se inflameze, trebuie să luăm măsuri pentru a evita infectarea.

 

Otită

Când suferim de unele dintre bolile anterioare, precum răceală sau faringită, putem fi mai predispuse și la alte afecțiuni, cum ar fi otită. În acest caz, urechea se inflamează, de aceea conductele se pot înfunda și infecta cu bacterii și viruși, provocând dureri mari și enervante. Pentru a reduce disconfortul, putem opta pentru administrarea de picături pentru ureche și/sau să luăm antibiotice, dar niciodată antivirale, deoarece această boală este cauzată de bacterii.

 

Dureri articulare

Cu toate că nu există dovezi științifice care să arate că frigul accentuează durerea la nivelul articulațiilor, există multe persoane care susțin că au suferit de așa ceva. O posibilă explicație ar fi că lunile de iarnă ne induc o stare depresivă și, drept consecință, accentuează percepția durerii. Pe timp de iarnă parcă ne dor toate. Pentru combaterea acestei probleme, este foarte indicat să facem exerciții în mod regulat-mai ales să înotăm. Această măsură ne va îmbunătăți starea de spirit și ne vom simți mult mai bine.

 

Atacuri de cord

Atacurile de cord sunt mai frecvente iarna, deoarece frigul mărește presiunea arterială și forța inimii. În plus, acest organ vital trebuie să se forțeze mai mult pentru a păstra căldura corporală. Datorită acestui fapt, trebuie să avem grijă de inima noastră îmbrăcându-ne cât mai bine, pentru a ne fi cald. Trebuie să purtăm mereu o haină groasă și, când ne culcăm, putem folosi o pătură electrică sau o pătură groasă, pentru a menține o bună temperatură corporală.

 

Astm

Aerul rece este un mare promotor al simptomelor astmului. Din acest motiv, persoanele astmatice trebuie să fie foarte precaute în timpul iernii. Ele trebuie să ne îmbrace bine, să-și acopere gura și nasul când ies afară și să aibă inhalatorul mereu la îndemână.

 

Herpes la buze

Apariția herpesului la buze este, înainte de toate, strigătul de ajutor al organismului stresat. Așa că, pentru a-l evita trebuie să ne facem timp în fiecare zi pentru activități care ne relaxează. Putem face o baie fierbinte, ne putem plimba puțin, putem citi o carte bună sau putem viziona un film bun…

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *