8 simptome care indică o deficiență de vitamina C

8 simptome care indică o deficiență de vitamina C

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dincolo de faptul că întărește sistemul nostru imunitar, vitamina C este esențială în repararea celulară și în cea a leziunilor. De aceea, dacă ne lipsește, acestea se cicatrizează mai greu.

Pentru nimeni nu este un secret că vitaminele au un rol fundamental în tot ce are legătură cu sănătatea și buna funcționare a organismului.

Dintre acestea, vitamina C este una dintre cele mai cunoscute și importante, nu doar pentru că este esențială în întărirea sistemului imunitar, ci și pentru că participă în multe procese ale corpului.

S-a dovedit că, dacă este consumată frecvent îmbunătățește circulația sanguină, promovează creșterea celulară și minimizează efectele negative ale degradării oxidative.

În plus, este necesară pentru o corectă absorbție a fierului și a utilizării calciului, ceea ce permite obținerea altor beneficii interesante.

Pentru toate aceste motive, deficiența sa în organism poate provoca o serie de reacții negative care afectează în mod direct starea fizică și mentală.

Dacă la început este dificil de observat, odată cu trecerea timpului se manifestă unele simptome care o fac evidentă.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”ANTIOXI VITA” add_button=”right” btn_title=”Comanda acum!” btn_color=”green” btn_size=”lg” btn_align=”right” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-sanatate.ro%2Fantioxi-vita-100-ml%2F||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true”]Antioxi Vita – antioxidant puternic, produs natural
Produs Romanesc obtinut prin metoda brevetata, 100% natural.PHENALEX

Este un produs inovativ, un antioxidant puternic, extras din samburi, pielite si rahis de struguri ( cca 700mg/ml). Materia prima procesată este din culturi certificate ecologic.
Ingrediente: apa, extract din seminte, pielite si rahis de struguri.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Slăbiciune și căderea părului

Slăbiciunea și căderea părului sunt de obicei asociate cu factori multipli care pot deteriora scalpul și firele.

Printre acestea, deficiența de vitamina C este o cauză comună, având în vedere că este vorba despre un nutrient esențial pentru menținerea colagenului și proteinelor care îi dau forță.

O dietă săracă în alimentele care o conțin poate provoca uscarea, căderea părului și o posibilă apariție a mătreții.

Infecții recurente

Persoanele cu deficit de vitamina C tind să dezvolte mai multe infecții decât cele care le consumă în cantități necesare pentru sănătate.

Acest nutrient este esențial pentru mecanismele de apărare ale corpului și, prin urmare, o diminuare a nivelurilor sale reduce capacitatea sa de distrugere a patogenilor care cauzează tot tipul de boli.

Infecțiile urinare continue, problemele bucale și alergiile de piele sunt semnale care indică că trebuie mărit consumul său.

Schimbarea stării de spirit

Deși majoritatea o ignorăm, această vitamină, de asemenea, are o legătură strânsă cu sănătatea emoțională.

Nivelurile sale adecvate oferă stabilitate mentală, liniște și control asupra hormonilor care provoacă indispoziție.

Un nivel scăzut de vitamina C în organism poate provoca iritabilitate, stres și alte emoții negative care ne afectează.

Oboseală

Oboseala este un simptom care se manifestă din multiple cauze și probleme de sănătate.

Deficiența de vitamina C nu face excepție, deoarece acest nutrient este necesar pentru un randament fizic și mental optim.

Dacă nu luăm cantitățile necesare de vitamina C nu ne vom putea odihni bine, iar senzația de oboseală se va prelungi.

Răni dificil de vindecat

Având în vedere că acest nutrient este necesar pentru o corectă oxigenare și reparare celulară, diminuarea sa din corp împiedică vindecarea rănilor într-un timp oportun.

Este un lucru obișnuit ca leziunile superficiale să se cicatrizeze mai greu și vânătăile să apară peste noapte.

Durere corporală

Durerile corporale continue trebuie să fie analizate de către un specialist, având în vedere că sunt multe cauze care le pot provoca.

Între acestea, deficiențele nutriționale sunt foarte obișnuite, mai ales fiindcă influențează în mod direct sănătatea musculară și articulară.

De exemplu, lipsa de vitamina C diminuează absorbția corectă a unor minerale, ceea ce conduce la slăbiciune musculară.

În plus, împiedică sinteza corectă de colagen și provoacă o slăbiciune a cartilagiului care protejează articulațiile.

 

Piele uscată

Consumul zilnic de vitamina C este unul dintre cele mai bune obiceiuri pentru o piele fină, frumoasă și sănătoasă.

Acest nutrient împiedică pierderea timpurie de colagen și elastină, două substanțe care se ocupă de menținerea fermității și elasticității.

Consumul regulat minimizează efectele negative ale radicalilor liberi, promovează eliminarea toxinelor și diminuează riscul îmbătrânirii premature.

În plus, este esențială pentru o corectă hidratare cutanată, având în vedere că facilitează absorbția nutrienților și lichidelor.

 

Boli cardiovasculare

Apariția timpurie a unor boli cardiovasculare poate avea o mare legătură cu lipsa de vitamina C în dietă.

Deși acestea sunt condiționate de mulți factori, nivelurile scăzute de nutrienți influențează apariția lor.

Acțiunea sa antioxidantă diminuează acumularea de colesterol, favorizează curățarea sângelui și stimulează eliminarea toxinelor.

Este esențială pentru îmbunătățirea țesutului conjunctiv al organelor noastre, deoarece sprijină funcționalitatea celulelor noastre, venelor și arterelor.

Bănuiți că aveți lipsă de vitamina C? Informați-vă cu privire la sursele naturale care o conțin și încercați să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare pentru a primi doza corectă.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *