Ce este colorterapia? Descoperă beneficiile sale

Ce este colorterapia? Descoperă beneficiile sale

Colorterapia, de asemenea, cunoscută drept cromoterapia, este o veche metodă orientală care constă în tratamentul diferitelor probleme prin intermediul folosirii culorii. Se poate efectua aplicând diferite culori pe pacient, prin intermediul unor lămpi speciale, sau pur și simplu încercând ca respectivul individ să se concentreze pe observarea acestor culori.

Culorile din punctul de vedere a anumitor specialiști se aseamănă cu vibrațiile pe care le au lungimile de undă, viteza și ritmurile diferite. Acestea au un mare impact asupra stării fizice, senzoriale și mentale, iar oamenii de multe ori nu realizează acest lucru. În China, India și Grecia, această practică terapeutică a ocupat un loc important în medicina tradițională.

Cromoterapia se cunoaște din antichitate, în perioada în care egiptenii și grecii construiau edificii acoperite de culori și de lumină. Aceștia din urmă erau convinși că acest lucru putea intervine în mod pozitiv asupra bolilor. În plus, pentru indieni și chinezi, culorile erau parte integrantă a medicinei lor, în special din medicina ayurvedică.

Indiferent de situație, această formă de medicină alternativă s-a dovedit a fi mai eficientă decât poate părea la început. În acest articol vreau să vă introduce puțin în lumea sa și a minunatelor proprietăți curative. În continuare vă voi vorbi despre cum funcționează. Ceea ce va urma vă poate trezi curiozitatea.

 

Verde

Aceasta este culoarea echilibrului și a armoniei, care se conectează direct cu forța vitală universală. Verdele este culoarea cea mai importantă din tratamentul pe bază de colorterapie. Se folosește atât la începutul ședinței de tratament, cât și la final. Se poate aplica pe tot corpul sau se poate concentra pe o anumită zonă concretă.

Această culoare ajută la eliminarea toxinelor din corp. Este foarte recomandată în tratarea oaselor și a articulațiilor dureroase. În plus, este de mare ajutor pentru persoanele care suferă de hiperactivitate, datorită efectului puternic calmant.

 

Galben

Galben este culoarea înțelepciunii și conștiinței. Trebuie aplicată într-o formă concentrată și în zone mici, în principal la cap și la gât.

Această culoare ajută la atenuarea simptomelor bolilor psihice, activează fluxul de sânge al creierului și îmbunătățește respirația. În plus, îmbunătățește atenția și capacitatea de învățare. De asemenea, influențează în bine funcționarea sistemului endocrin.

  

Portocaliu

Culoarea portocalie este un puternic stimulant. Reprezintă zorii de zi și bunătatea. Din acest motiv, nu este indicat să fie aplicată pe persoane nervoase sau hiperactive. De obicei se aplică pe zone, deși în general este bine de evitat zona capului.

Această culoare activează circulația sângelui și întărește inima. De asemenea, ajută la îmbunătățirea funcționării ficatului și rinichilor. În plus, este cea mai indicată culoare în tratamentul contra oboselii și depresiei.

 

Roșu

Culoarea roșie are o mare influență asupra emoțiilor și, de asemenea, este un puternic stimulant. La fel ca cea portocalie, nu se recomandă să fie utilizată pe cap, nici pe persoane care au probleme cu nervii sau cu hiperactivitatea. Se aplică pe zone.

Roșu acționează asupra inimii și plămânilor, problemelor cu rinichii și vezica. De asemenea, este o culoare benefică pentru bolile de piele și pentru rănile dificil de vindecat. Este foarte eficientă dacă este aplică pe articulații, ajutând în problemele reumatice.

 

Albastru

Culoarea albastră reprezintă pacea și liniștea și este un puternic relaxant. Se poate aplica pe tot corpul pe parcursul ședințelor de tratament. Nu este recomandată persoanelor cu presiune sangvină mică.

Această culoare ajută la combaterea insomniei, contribuie la reducerea presiunii sangvine, acționează ca un relaxant muscular și are propietăți antiseptice. De asemenea, poate ajuta la combaterea problemelor de anxietate, nervi și hiperactivitate.

 

Violet

Aceasta este culoarea spiritualității. Ajută la meditație, stimulează imaginația și ascute intuiția. Se poate folosi aplicând-o pe tot corpul, dar zona cea mai recomandată și eficientă este de la talie în sus.

Culoarea violet are proprietăți relaxante la fel ca cea albastră, dar este bună și în tratamentul osteoporozei și al simptomelor menopauzei. În plus, ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos și a circulației sângelui.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *