Cistită (infecție urinară): cauze și remedii naturale

Cistită (infecție urinară): cauze și remedii naturale

Cel puțin 70% din femeile cu vârsta de peste 35 de ani prezintă o problemă vaginală sau un episod de cistită, patologii care se pot preveni.

Curățarea zonei genitale feminine este cheia pentru evitarea disconfortului, mâncărimii și arsurii. După ce am mers la baie este necesar să curățăm zona genitală din față în spate și nu invers, deoarece germenii din anus ajung în vagin generând infecții. De obicei, în perioadele de după menstruație sau postpartum, pH-ul perineal este alterat sau devine alcalin, ceea ce afectează sănătatea organului sexual.

Cistita este o infecție a tractului urinar, care în unele ocazii este însoțită de uretrită (infecție și inflamație a uretrei).

Simptomele cele mai obișnuite ale cistitei sunt:

 • Usturime la urinat și durere la urinat
 • Miros neplăcut al urinei
 • Culoarea urinei este mai închisă la culoare decât în mod normal
 • Crește nevoia de a urina și se diminuează cantitatea de urină
 • Dureri abdominale și lombare
 • Febră, dureri de cap
 • Greață, vărsături
 • Oboseală, amețeală
 • Iritabilitate, pierderea poftei de mâncare

Factori care măresc riscul apariției cistitei:

 • Sistem imunitar scăzut datorită unei deficiențe alimentare, consum scăzut de vitamina C, stres excesiv și consum exagerat de zaharuri rafinate, făină albă și mâncare sau produse cu aditivi chimici care umplu corpul de toxine, făcându-l mai predispus la incubarea de bacterii, prin urmare, la infecții.
 • Constipație.
 • Relații sexuale (dacă partenerul suferă de o astfel de infecție sau nu menține o igienă adecvată).
 • Folosirea de diafragme.
 • Folosirea de absorbante de proastă calitate.
 • Produse iritante.
 • Șampon sau spumă pentru baie (care usucă și irită pielea și, astfel, devine vulnerabilă la infecții).
 • Frecarea excesivă a zonei genitale.

 

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Absorbante AnionCare DayUse” add_button=”right” btn_title=”Comanda acum” btn_align=”left” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-sanatate.ro%2Fday-use%2F||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true”]Absorbantele zilnice cu bumbac steril, Lady Anion, cu putere de absorbţie de 3 picături (flux normal) îţi oferă protecţie şi confort în primele zile ale menstruaţiei, când fluxul este mai puternic. Suprafaţa mare cu bumbac atinge cu delicateţe pielea sensibilă, elimină umezeala şi căldura. Banda cu emisie de anioni (6000/cm3), turmalină şi infraroşii împiedică supravieţuirea şi multiplicarea bacteriilor, ajută la reglarea PH-ului vaginal, elimină mirosurile. Folosirea absorbantului Lady Anion protejează şi previne apariţia iritaţiilor, inflamaţiilor şi infecţiilor de orice fel.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Sfaturi generale pentru combarea în mod natural a cistitei

Consumul de apă pură: este foarte important să se bea 2 litri de apă pe zi sau mai mult. Nu trebuie consumate răcoritoare sau sucuri procesate, ci apă pură, astfel încât urina să se poată curăța. Dacă urina este închisă, înseamnă că este concentrată, ceea ce nu este bine.

Alimentație: trebuie incluse în dietă multe legume și fructe proaspete. Acestea ajută la curățarea oricărei infecții, chiar și a cistitei. Sucurile concentrate de afine, de mure sau de portocale, cu o lingură de polen, sunt excelente pentru combaterea infecțiilor. Acestea pot fi consumate dimineața, la micul dejun. Dacă infecția este foarte puternică, trebuie luat un cățel de usturoi dimineața, timp de o lună. Sucurile de morcovi, apio și pătrunjel sunt, de asemenea, bogate în minerale și întăresc tractul urinar.

Evitarea zahărului alb: zahărul alb este unul dintre alimentele cele mai nocive. Zahărul creează un mediu în organism care promovează incubarea și proliferarea bacteriilor. Trebuie evitați pe cât posibil, toți acei derizați din zahăr alb și produsele procesate precum răcoritoarele, biscuiții, dulciurile, bomboanele de ciocolată, băuturile cu zahăr, etc.

Spălare: când mergem la baie trebuie să ne spălăm din față în spate. Acest lucru va împiedica agravarea infecției. Spălarea în sens opus este una din cauzele cele mai frecvente ale infecției și ale agravării ei. Trebuie folosită întotdeauna o hârtie igienică de culoare albă, deoarece cea colorată din cauza subtanțelor chimice pe care le poate conține, este adesea considerată o cauză a infecțiilor tractului urinar.

Relați sexuale: înainte și după întreținerea de relații sexuale, trebuie mers la baie, chiar dacă nu simțim o mare nevoie. Deși eliminăm puțină urină, acest lucru contribuie la eliminarea posibilelor bacterii din vagin, care ar putea fi duse în vezică.

Folosirea diafragmei: e bine să se evite folosirea diafragmei, deoarece s-a demonstrat că este una dintre cauzele principale de infecții la vezică. Este bine să se folosească alte alternative.

Lenjerie intimă: este indicat să folosim lenjerie intimă din fibre naturale, în special bumbac (dacă este organic, cu atât mai bine). Pe de altă parte, lenjeria trebuie să fie mereu uscată. Este bine, de asemenea, să evităm folosirea de îmbrăcăminte strâmtă care împiedică aerisirea.

Fitoterapia

Tratarea bolilor prin mijloace naturale întotdeauna este cea mai bună alternatvă, decât să intoxicăm corpul cu medicamente(ovule, supozitoare, etc). Fitoterapia, pe lângă faptul că este sănătoasă, ajută sistemul imunitar să se întărească și să se activeze în mod natural.

Echinaceea mărește puterea de apărare a organismului, mirtul este un antiseptic urinar natural, iarba neagră este un antiseptic urinar și calmează senzația de usturime din timpul urinării. Cireșele sunt diuretice și dezimflamează tractul urinar. Cimbrișorul are și el proprietăți antiseptice. Infuzat și aplicate apoi cataplasme calde cu această infuzie, în partea de jos a abdomenului, ne ajută la urinat.

Bergamota și arborele de ceai sunt ideale pentru băi de șezut, pentru combaterea infecției.

După cum se poate observa, există mai alternative de prevenire și tratare ale infecției tractului urinar.

Însă, pentru a scăpa de probleme și de cheltuit bani pe diverse remedii, cel mai bine ar fi să folosim absorbante naturale. întotdeauna este mai bine să folosim absorbante naturale decât tampoane interne, pe parcursul perioadei menstruale. Absorbantele din bumbac steril Lady Anion de la AnionCare sunt mereu pregătite pentru a ne scuti de probleme precum infecțiile. AnionCare ne propune o gamă diversă de produse.

Absorbante din bumbac steril

Absorbante din bumbac steril

Printre aceste produse se află absorbantele DayUse cu putere de absorbție medie. Aceste absorbante din bumbac steril și cu bandă de turmalină, cu emisie de anioni și infraroșii protejează și previn apariția iritațiilor, inflamațiilor și infecțiilor de orice fel.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *