Cum să vă alegeți medicul ginecolog

Cum să vă alegeți medicul ginecolog

Căutați un medic ginecolog pentru primul vostru control? Ați avut o experiență care nu v-a plăcut și vreți să vă schimbați medicul? Iată ce trebuie să faceți pentru a vă alege un medic ginecolog de încredere.

Toate femeile începând cu vârsta de 18 ani, sau înainte, dacă devin active din punct de vedere sexual, trebuie să includă în agenda de priorități vizita la ginecolog.

Dar adesea ideea de a merge la medic, acea persoană complet necunoscută, sperie, jenează sau stresează unele fete. Acest lucru face dificilă alegerea și determină amânarea controlului sau renunțarea la el.

Dacă aveți în față o listă cu numele unor ginecologi, despre care nu aveți niciun fel de referințe, veți observa că unele nume vă atrag atenția mai mult decât altele. Poate fi din empatie, intuiție, etc. Cu toate acestea, trebuie să fiți foarte sigure pe voi, înainte de a lua o asemenea decizie importantă. Unele dintre aspectele care vă pot ajuta să alegeți ginecologul sunt:

ginecolog

Sexul medicului. Pentru multe paciente, ginecologul bărbat reprezintă o problemă tabu. Multe femei au o reținere atunci când vine vorba despre alegerea unui medic ginecolog care este bărbat. Cu toate acestea, acest aspect nu trebuie să fie o problemă. Este important ca medicul ginecolog să fie un bun profesionist. Dar, dacă vă simți incomod în prezența unui bărbat, puteți alege o femeie ginecolog.

Programul de lucru. În general, atunci când se alege medicul ginecolog, este bine să se țină seama nu doar de referințe și de experiență, ci și de necesitățile personale. Adică, ar fi bine să vă alegeți un ginecolog al cărui program de lucru vă permite să mergeți la control. Nu cred că v-ar conveni să mergeți la control după ce ieșiți de la serviciu și trebuie să traversați și tot orașul, în caz că locuiți într-un oraș mare. De aceea, pentru a evita complicațiile, pentru a nu anula programarea o dată sau de mai multe ori, pentru a nu uita că trebuie să mergeți la control, fiindcă este important pentru sănătatea voastră, trebuie să țineți cont de câteva aspecte. Când alegeți medicul ginecolog trebuie să vedeți unde are cabinetul, cu ce puteți ajunge până la el și ce program de lucru are. Poate căutarea unui cabinet care se află la jumătatea drumului între casa voastră și serviciu (atâta timp cât credeți că medicul este unul bun și de încredere), vă poate ajuta să alegeți mult mai ușor.

Referința. Aceasta este una dintre metodele cele mai eficiente când vine vorba de alegerea unui bun profesionist. Îl puteți ruga pe medicul de familie, de exemplu, să vă recomande un medic bun.

De asemenea, puteți cere informații de la rudele voastre (în cazul în care nu vi se pare incomod să mergeți la același medic ginecolog la merge sora voastră, de exemplu) sau de la prietenele voastre. Trebuie să știți că aceasta este o bună decizie dacă ele au aceleași așteptări ca și voi. Dar faptul că le au o opinie bună despre alte persoane, acest lucru nu înseamnă că și voi puteți avea aceeași opinie.

În cazul în care simțiți că medicul recomandat de ele nu vă place, nu vă simți comod în prezența lui, puteți continua căutarea. Este foarte important să vă simți bine și să fiți sigure că vă aflați pe mâini bune.

Mărimea cabinetului. În general, cabinetele mari sau centrele medicale, dispun de mai mulți medici specialiști și de o mai mare flexibilitate orară. Acest lucru este un avantaj important dacă orarul vostru de lucru este destul de strict.

Cu toate acestea, dacă preferați un tratament personalizat, poate un cabinet mic este cea mai bună opțiune pentru voi. Întotdeauna este bine să fiți urmărite de un profesionist care are cunoștințe solide, experiență suficientă și este un medic respectat, care vă poate oferi cele mai bune sfaturi și cele mai bune tratamente.

Vă puteți pune câteva întrebări mai precise, care, fără îndoială, vă pot ghida în alegerea celei mai bune opțiune pentru voi:

– De cât timp profesează?

– În ce centru medical sau spital profesează?

– Poate fi contact prin telefon între anumite ore?

– Controlul este făcut de el sau de un alt medic?

– Controale sunt făcute de el sau face parte dintr-o echipă?

– Dacă este parte dintr-o echipă, este înlocuit de alți medici, fără o notificare anterioară?

– Ce specializare are?

După ce ați avut primul consult:

– V-a cerut istoricul medical sau fișa medicală de la medicul ginecolog dinainte?

– Simțiți că personalul din cabinet este atent cu voi?

– V-a tratat bine?

– Ați avut senzația că în cabinet este o atmosferă plăcută?

– Cabinetul este unul bine îngrijit?

– Cabinetul este bine echipat?

– A fost respectată ora programată sau a trebuit să așteptați?

Medicul ginecolog de sex feminin sau masculin este persoana care se ocupă de voi și vă oferă toate informațiile necesare cu privire la sănătatea voastră intimă. De asemenea, vă poate lămuri cu privire la orice îndoială pe care o puteți avea.

Tot ginecologul vă poate urmări sarcina pe tot parcursul ei și vă poate oferi sprijin în momentul nașterii. De aceea este foarte important să țineți cont de aceste aspecte atunci când vă alegeți ginecologul. Dacă este corectă, va fi una de lungă durată.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *