Incontinența urinară, frica de a ieși din casă

Incontinența urinară, frica de a ieși din casă

Incontinența urinară produce un impact negativ asupra calității vieții unei femei. A cunoaște cauza sa este primul pas ce trebuie făcut pentru a rezolva această problemă.

Ce este incontinența urinară?

Este numită așa urinarea involuntară. Poate fi vorba despre o cantitate mică sau poate fi una abundentă. Este de obicei progresivă. Astfel, dacă nu este rezolvată cu un tratament adecvat, de fiecare dată se produce mai frecvent și cu o mai mare intensitate.

Cauze ale incontinenței urinare

Există patru tipuri diferite de incontinență urinară. Fiecare tip are cauze diferite:

Incontinență urinară de efort. Acest tip este cel mai frecvent în cazul femeilor, și este asociat cu prolapsul vezicii urinare. Pierderea urinei se produce când se strănută, se râde, se tușește, sau se face alt tip de efort.

Incontinența urinară de urgență sau datorată unei vezici hiperactive. Cauza sa este iritabilitatea mușchiului vezicii numit mușchi detrusor. Acesta nu rămâne relaxat în timp ce vezica este în repaus. Pierderea de urină este însoțită de necesitatea urgentă și imperioasă de a urina, ceea ce împiedică ajungerea la baie.

Incontinența urinară mixtă. Este vorba de coexistența ambelor tipuri de incontinență, de care am vorbit mai înainte.

Incontinență urinară de reflex. Această are la bază o cauză neurologică, fiind un simptom în plus al bolii.

Ce este prolapsul?

Prolapsul genital apare atunci când planșeul pelvin format din mușchi și ligamente se întinde, iar unele organe genitale proeminează în vagin.

Prolapsul este mai frecvent la femeile care au fost însărcinate și au născut de mai multe ori. Cu toate acestea, poate apărea și la femei care nu au născut.

Ligamentele se slăbesc și nu mai pot menține organele la locul lor. Din această cauză, acestea cad în vagin, putând chiar ieși în afara vaginului, în exterior.

Prolapsul de vezică se numește cistocel și produce de obicei, incontinența de efort.

Prolapsul de rect se numește rectocel și poate produce dificultate la defecare.

Prolapsul de uter se numește uterocel și produce de obicei, dureri pelvine.

Toate tipurile de prolapsuri provoacă dureri în zona pelvisului și creează dificultăți în întreținerea relațiilor sexuale.

Cum se rezolvă incontinența urinară?

Tratamentul trebuie să fie specific. De aceea este esențial studiul simptomatic și complet al actului de urinare prin intermediul unui studiu numit urodinamică.

Incontinența urinară de efort se soluționează prin intermediul unei intervenții chirurgicale minim invazive, care să corecteze prolapsul.

Incontinența urinară de urgență se tratează prin administrarea de medicamente specifice, care să inhibe contracțiile musculare ale vezicii, permițând ca aceasta să se mențină în repaus în timpul umplerii.

În ce constă chirurgia pentru corectarea prolapsului vezicii?

Este vorba despre o intervenție chirurgicală minim invazivă prin vagin, în care se amplasează benzi dintr-un material special neresorbabil. Aceste benzi pot să nu fie însoțite de mici plase din același material, când este necesară reducerea prolapsului vezicii.

Pentru rezolvarea acestei probleme se folosesc benzi vaginale sau transobturatoare, și bandelete intravaginale.

Este important de amintit că incontinența urinară are un impact negativ în ceea ce privește calitatea vieții. De multe ori limitează activitățile sociale sau sportive care contribuie la bunăstarea femeilor.

Un consult la medicul ginecologic specializat în urologie sau la urolog, permite stabilirea unui diagnostic și a unui tratament adecvat, îmbunătățind calitatea vieții și a stimei de sine.

De asemenea, cine suferă de incontinență urinară și vrea să se simtă cât mai confortabil și în siguranță, este indicat să folosească absorbantele din bumbac pentru incontinență urinară de la AnionCare.

Aceste absorbante din bumbac steril cu bandă de turmalină cu emisie de anioni și infraroșii, sunt special create pentru a proteja femeile împotriva umezelii și infecțiilor urinare severe. Cu ajutorul absorbantelor din bumbac steril de la AnionCare se evită apariția bacteriilor.

Oricine le va folosi, va evita, de asemenea, apariția de iritații la nivelul vaginului și în zona inghinală. Astfel de absorbante din bumbac redau femeilor încrederea în sine și le scapă de situația jenantă pe care o un asemenea simptom îl provoacă.

Datorită acestor absorbante de bumbac de la AnionCare, plimbările dese alături de prietene nu vor mai fi deloc o problemă, deoarece femeile se vor simți mereu confortabil. Frica de a ieși din casă din cauza acestei probleme va dispărea pentru totdeauna.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *