Iritația vaginală

Iritația vaginală

Trei din 4 femei suferă la un moment dat în viață de o iritație vaginală. Totuși, pentru unele femei, aceste episoade sunt recurente, provocând disconfort care împiedică existența unei relații sexuale plăcute și diminuează calitatea vieții.

Care este cauza cea mai frecventă a iritației vaginale?

Iritația vulvei și a vaginului este în mod frecvent cauzată de o ciupercă vaginală numită Candida Albicans. Simptomele pot fi mâncărimi, usturimi, durere sau usturime la urinat, înroșirea mucoasei vulvei, durere sau disconfort în timpul relațiilor sexuale și prezenta unei secreții groase, albe și brânzoase.

Iritația vaginală este o infecție cu transmitere sexuală? Cum apare?

Candidoza vaginală nu este o infecție cu transmitere sexuală. Această ciupercă se află în corpul uman, în gură, piele și intestin din primele zile după naștere.

Multe femei au această ciupercă și în flora vaginală. Totuși, prezența acestei ciuperci nu trebuie să provoace niciun simptom.

Când apare iritația se datorează slăbirii sistemului de apărare și a suprapopulării cu acest microorganism.

Se întâmplă frecvent ca, după un tratament cu antibiotice, din cauza unei angine sau dintr-o problemă, aceste cuperci să se dezvolte în exces și să producă simptome genitale.

 

Partenerul trebuie să facă tratament?

Bărbatul trebuie să facă tratament doar dacă este și el infectat cu această ciupercă. Simptomele la bărbați sunt reprezentate de o secreție albă, ca brânza sfărămicioasă în canelura prepuțului, înroșirea prepuțului și a glandei, durere și usturime la urinat, durere la întreținerea de relații sexuale sau la retractarea prețului în timpul igienei personale.

Ce se întâmplă când iritația vaginală este recurentă?

Când micozele vaginale sunt recurente este posibil să există o predispoziție a persistenței acestei afecțiuni.

Cauzele cele mai frecvente ale iritației vaginale sunt:

 • Stresul
 • Utilizarea de agenți prea agresivi în igiena personală sau care produc alergii
 • Infecții sexuale transmisibile netratate.
 • Infecții cu virus papiloma uman.
 • Diabet zaharat prost tratat.
 • Tratament cu medicamente care diminuează apărarea naturală, precum, de exemplu, corticosteroizi.
 • Contraceptive hormonale
 • Anemie, greutate mică la naștere, malnutriție.
 • Alte boli cronice netratate.
 • Alte boli majore.
 • Imunodeficiențe, inclusiv induse de HIV / SIDA.

Ce se face în aceste cazuri?

În aceste cazuri trebuie neaparat mers la medic pentru un examen general. Acesta va include o istorie clinică completă, o cultură vaginală pentru verificarea existenței unei infecții cu transmitere sexuală, un text Papanicolau și o colposcopie pentru evaluarea sănătății colului uterin, analize de sânge pentru descoperirea anemiei, verificarea glicemiei și a altor parametri de sănătate și imunitate, precum și orice alt studiu care este necesar.

Se poate preveni iritația vaginală?

Cea mai bună prevenție a micozelor vaginale recurente o reprezintă identificarea și tratamentul adecvat ai factoriilor explicați anterior.

În plus, este benefic să se urmeze aceste sugestii:

– Utilizarea de produse delicate pentru igiena intimă și de lenjerie intimă.

– Folosirea de lenjerie intimă de bumbac.

– Evitarea pantalonilor foarte strâmți.

– Alimentație corespunzătoare, somn liniștit și exerciții fizice.

– Consumarea de iaurt (diminuează cantitatea acestei ciuperci în aparatul digestiv).

– Menținerea unui pH acid în vagin prin intermediul produselor indicate de ginecolog.

Iritația vaginală are legătură cu cancerul de col uterin sau alte boli grave?

Micozele vaginale nu au legătură cu niciun tip de cancer. Totuși, diverse studii au demonstrat că femeile care au vaginită recurentă sunt susceptibile de a lua virusul HIV din cauza faptului că mucoasa afectată de această ciupercă diminuează apărarea locală, care ar putea evita pătrunderea virusului în organism.

Cel mai important este că femeile care suferă de candidoze vulvo vaginale recurente, se simt inconfortabil, sunt iritate, au dificultăți în intimitate, iar calitatea vieții scade semnificativ.

Controlul ginecologic și tratamentul adecvat pot evita sau cel puțin preveni recidivele, permițând o viață frumoasă și lipsită de simptome.

De asemenea, pentru a preveni iritațiile vaginale, AnionCare pune la dispoziția femeilor, absorbante din bumbac steril. Aceste absorbante cu putere de absorbție diferită, oferă femeilor protecție maximă și o viață plină de confort. Aceste absorbante de bumbac sunt prevăzute cu bandă de turmalină cu emisie de anioni și infraroșii. Ele elimină umezeala și căldura, împiedică proliferarea bacteriilor, astfel că femeile sunt ferite de iritații vaginale, inflamații și infecții de orice natură.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *