Motive din cauza cărora te mănâncă vaginul pe care ar fi bine să le știi

Motive din cauza cărora te mănâncă vaginul pe care ar fi bine să le știi

Uneori, noi, femeile, ne confruntăm cu mâncărimi în zona vaginului, dar ne este rușine să mergem la medic pentru a soluționa această problemă. Totuși, există multe motive din cauza cărora ne poate mânca vaginul. Cunoașterea lor te poate ajuta să știi ce să faci în această privință.

Infecție de drojdie (Candidoza)

Infecția de drojdie (candidoza) se produce în general din cauza unui dezechilibru al pH-ului vaginului, care poate fi cauzat de folosirea antibioticelor, de relațiile sexuale, de stres sau de schimbarea regimului alimentar. Un alt simptom al mâncărimii este secreția albă și groasă.

Diferite studii au demonstrat că există o relație între stres și dezvoltarea infecțiilor de bere. Acest lucru se datorează faptului că stresul are un impact negativ asupra sistemului imunitar. Acest lucru crește riscul unei astfel de infecții, precum și apariția de secreție urât mirositoare și mâncărime vaginală.

Vaginită bacteriană

Este unul dintre cele mai frecvente motive din cauza căruia apar mâncărimi la nivelul vaginului. Spre deosebire de candidoză, vaginita bacteriană apare din cauza unui dezechilibru bacterian și a unei schimbări a pH-ului. Îți vei da seama de vaginită, deoarece secreția este mai lichidă și în general mirositoare.

Dermatită de contact

Măncărimea la nivelul vaginului, de asemenea, poate apărea din cauza unei dermatite de contact, o iritație care poate fi produsă de diferiți factori, precum parfumurile și aditivii din prezervative și lubrifianți. Pe lângă mâncărime pot apărea edeme și iritație.

Eczemă sau psoriazis

Eczema și psoriazisul sunt tulburări genetice ale pielii, care pe lângă mâncărime cauzează și erupții.

Boli cu transmitere sexuală

De la Chlamydia la herpes, trihomoniază și gonoree, bolile cu transmitere sexuală provoacă de obicei mâncărimi la nivelul vaginului. Alte simptome includ usturime în timpul urinării, secreție urât mirositoare, durere la nivelul organelor genitale și durere în timpul relațiilor sexuale.

Lichenul scleros

Lichenul scleros provoacă mâncărimi la nivelul vulvei însoțite de puncte albe pe piele. Cu toate că nu se știe încă sigur care este cauza sa, unii medici cred că este legată de un dezchilibru în activitatea hormonală și al sistemului imunitar.

Schimbări hormonale

Schimbările hormonale, de asemenea pot fi responsabile de mâncărime la nivelul vaginului. În acest caz, se poate întâmpla acest lucru în perioada menstruației, a sarcinei, în timpul luării de anticoncepționale.

Femeile care se apropie sau se află la menopauză, de asemenea, pot suferi de mâncărime în zona vaginală. Acest lucru se datorează variațiilor nivelului de estrogen din corp. Când nivelul de estrogen începe să scadă, pereții vaginului devin din ce în ce mai subțiri și uscați. Astfel apare o senzație de mâncărime în acea zonă.

Folosirea de produse cu iritanți chimici

Peste tot există și iritanți chimici. Mereu folosim detergenți, creme, produse contraceptive, produse de igienă feminină, produse pentru baie, care din cauza compoziției lor pot provoca mâncărime și disconfort .

După cum se poate observa, există multe motive ale mâncărimii vaginale. În fiecare dintre cazuri, este bine să consulți ginecologul, chiar dacă îți este rușine.

Mâncărime vaginală: tratamente și sfaturi de îngrijire

Mâncărimea vaginală este o problemă foarte frecventă. Femeile mereu discută cu privire la cauzele apariției acestei mâncărimi. Din fericire există multe resurse în propria casa care le pot ajuta să evite acest disconfort.

În primul rând, se recomandă evitarea hârtiei igienice parfumate sau colorate, dușurile vaginale sau spray-urile igienice, precum și băile cu bule, având în vedere că unele produse chimice pot infecta zona vaginală, mai ales dacă pielea este sensibilă.

Îmbrăcămintea trebuie schimbată cât mai repede posibil când este udă, mai ales dacă este vorba de îmbrăcăminte pentru gimnastică sau despre costumul de baie. În plus, de fiecare dată când este curățată zona vaginală, trebuie folosită o mișcare din față în spate, de la vagin spre anus. Este indicată folosirea de lenjerie intimă cu partea dintre picioare de bumbac, și nu din materiale sintetice.

Menținerea presiunii arteriale și a zahărului sub control, de asemenea, este un lucru foarte important. Nu în ultimul rând, zona genitală trebuie să fie mereu uscată și curată.

Share this post

Comment (1)

  • Dovida Clementina Reply

    Va multumesc frumos pentru aceste sfaturi.
    Ma numesc Dovida Clementina si sunt recunoscatoare pentru acest post. Pwp jos

    14 octombrie 2016 at 4:29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *