PERICOLUL DIN ABSORBANTE ŞI TAMPOANELE INTERNE

PERICOLUL DIN ABSORBANTE ŞI TAMPOANELE INTERNE

Una dintre problemele cu care se confruntă orice iniţiativă care încearcă să facă educaţie şi prevenţie, pentru protejarea sănătăţii intime, în rândul publicului feminin, este…rezistenţa la schimbare. Uneori, nici chiar statisticile îngrijorătoare ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu au menirea de a trage un semnal de alarmă, atunci când femeile din România sunt mai degrabă copleşite de grijile cotodiene şi mai puţin de propria sănătate. Multe dintre femei se întreabă de ce ar schimba ceva în obiceiurile proprii de consum, când vine vorba despre igiena intimă, atât timp cât absorbantele de pe piaţă sunt special concepute pentru a fi utilizate în timpul menstruaţiei şi, chiar dacă nu oferă cele mai plăcute senzaţii, s-au dovedit a fi utile.

Femeile au tendinţa de a suporta şi situaţii neplăcute, în ideea că „în câteva zile trece” şi că „e normal să fie mai neplăcut în această perioadă”.

Totuşi, trebuie ştiut faptul că nu vorbim doar de situaţii sau senzaţii neplăcute. Nu este vorba de a „îndura” doar căldura, umezeala, durerile menstruale sau migrenele. Trebuie ştiut că folosirea unor absorbante şi tampoane interne nesterile au repercusiuni grave asupra sănătăţii intime.

Ceea ce nu multe femei ştiu este că absorbantele obișnuite şi foarte accesibile de pe piaţă, nu doar că sunt confecționate din plastic sau materiale reciclabile, dar și că sunt înălbite cu clor. Acesta conţine o substanță cancerigenă, dioxina, care este eliberată direct în sânge (în cazul tampoanelor interne) și care produce iritații și infecții, în cazul celor externe.  Cantitatea de dioxină din fiecare absorbant nu este fatală, dar având în vedere că o femeie folosește peste 15.000 absorbante pe întreg parcursul vieții, informaţia nu este de neglijat….

In plus, trebuie să mai facem cunoscut faptul că:

  • tampoanele interne au în componență vâscoză, ca să poată absorbi o cantitate mai mare de lichid, iar prin introducerea frecventă în vagin, pot provoca leziuni ale țesuturilor intravaginale, iar prin aceste răni pot intra în organism, cu ușurință, bacteriile și alte substanțe nocive;
  • absorbantele conțin lipici industrial, pentru fixarea pe slip. Mai au adaugate mirosuri artificiale, iar la unele dintre acestea, gelul absorbant este produs din…reziduuri petroliere! In plus, plasticul care ajută la menținerea lichidului, pentru a nu păta hainele, este dăunător pielii, nepermitând aerului să circule. De aici, toată acea umezeală și căldură neplăcută, de aici mirosurile și riscul mare de îmbolnăvire! Astfel este favorizată dezvoltarea unor microorganisme care pot duce la sterilitate;
  • tampoanele interne duc la uscarea pereților vaginali și la modificarea PH-ului vaginal, ceea ce are repercusiuni grave asupra sănătății intime!
  • absorbantele din comerț, deci majoritatea celor pe care le avem în baie, din cauza stratului impermeabil de nylon, mențin umezeala. După doar două ore, pe o suprafață de 1 cm pătrat, sângele care intră în descompunere dezvoltă peste 107 tipuri de bacterii, pericolul accentuându-se în perioada verii.

In plus, ambalajul absorbantelor (pentru că nu mai poate fi resigilat, favorizează, după deschidere, pătrunderea umezelii în fibrele produselor încă nefolosite, dar care sunt păstrate în dulap, de la lună la lună.

Așadar…este important ca femeile din România să cunoască acest lucru şi să ştie, în acelaşi timp, că pot decide pentru o schimbare în bine, în viaţa lor. Alternativa ideală la produsele nesterile şi neigienice de pe piaţă este Lady Anion, prima şi singura gamă de absorbante sterile şi antibacteriene, care îndeplineşte, în același timp, toate condițiile necesare pentru ca o femeie să evite riscurile detaliate mai sus:

Sunt atât sigilate individual, cât şi în ambalaj din aluminiu alimentar, resigilabil după fiecare deschidere, confecționate din bumbac steril, cu adeziv non-toxic foarte puternic, care fixează absorbantul pe slip și nu îi dă voie să de deplaseze, indiferent de mișcările corpului. Interiorul are în componenţă un polymer super-absorbant, extras din porumb şi straturi de hârtie sterilă, care absorb lichidul aproape instantaneu. Absorbantul are o membrană protectoare, impermeabilă pentru lichid dar permeabilă pentru aer, ceea ce lasă pielea să respire şi elimină mirosurile şi umezeala. Totuşi, elementul unic al acestui absorbant, care îl face unic pe piață, este BANDA CU TURMALINĂ, care emite anioni și infraroșii, deci “curăță” zona de bacterii și o protejează de iritații și infecții și reglează ph-ul ușor ieșit din parametri normali.

Recomandăm Lady Anion tuturor celor cărora le pasă de propria sănătate!

A preveni este, întotdeauna, mai ieftin decât a trata!

Share this post