Pietre benefice pentru corpul uman

Pietre benefice pentru corpul uman

Credința în puterea vindecătoare a pietrelor precum nu este un lucru nou. Vechii greci utilizau pietre precum cristalele precum pentru cauterizarea rănilor, iar mulți susțin că obiceiul folosirii bijuteriilor a început pentru a alunga bolile.

Terapiile cu pietre semiprețioase sunt frecvente în țările orientale precum India și Japonia, dar, de fiecare dată, cu o mai mare frecvență, sunt îmbrățișate de specialiștii din Europa și America. Proprietățile lor curative și puterea lor de emanare a energiilor pozitive le transformă într-un bun aliat pentru îmbunătățirea vieții.

Majoritatea persoanelor profită de beneficiile lor punând pietre pe șold, pe piept și în contact direct cu pielea. Astfel, se restabilește echilibrul intern, stimulând însănătoșirea și protejând organismul de viitoare boli. În mod evident fiecare piatră are proprietățile sale specifice și trebuie aplicată în funcție de diferite boli, deși, de asemenea, se pot folosi în mod preventiv în cazul unei predispoziții genetice.

Acvamarin

Acvamarinul ajută glanda pineală, emisfera dreaptă a creierului, rinichii. Ameliorează anxietatea și oferă liniște sufletească. Are abilitatea de a armoniza mediul ambiant. Filtrează informația inutilă, calmează nervii, întărește organele de curățare ale organismului, precum ficatul, splina, rinichii, tiroida. Protejează ochii, mandibula, gâtul, stomacul, dinții. Mărește creativitatea și ascute intuiția, permițând îmbunătățirea emoțiilor. Este o piatră excelentă pentru meditație, liniștire a minții și reducere a stresului.

Ametist

Ametistul protejează gâtul, plămânii și sistemul respirator. Purifică și clarifică gândurile. Propietățile sale au fost recunoscute acum mult timp de către vindecători. Este direct legată de minte, de stimularea producerii de hormoni, întărirea organelor de curățare,de sistemul circulator și sânge. De asemenea, favorizează metabolismul. Puține cristale oferă atâtea beneficii pentru minte precum ametistul. Armonizează sistemul nervos și ajută la transmiterea stimulilor neuronali.

Calcedonie

Această piatră stimulează vindecarea stărilor febrile și a epilepsiei. Contribuie, de asemenea, la dizolvarea pietrelor la rinichi și la recuperarea în urma bolilor psihice. Se folosește cel mai des pentru a contracara stări de profundă melancolie.

Carneolul

Mărește vitalitatea și transmite veselie celor care poartă această piatră. Ajută femeile însărcinate și ușurează nașterea, ameliorând durerea. Susținătorii creștinismului o considerau o piatră biblică.

 

Citrin

Promovează stabilitatea și liniștea. Stimulează regenerarea țesuturilor și este eficient în tulburările sistemului imunologic, precum și în perturbările intestinale. Mărește vitalitatea ficatului și elasticitatea musculară. În cele mai vechi timpuri a avut o foarte mare valoare și era considerat un talisman prețios.

Hematitul

În antichitate, această piatră era folosită pentru a opri hemoragiile. Din acest motiv s-a răspândit rapid vestea despre puterea sa de ameliorare a tulburărilor sangvine, digestive și ale organelor de reproducere. Hematitul este indicat pentru cei care suferă de tumori, probleme cardiace, de stomac, abdomen, măduvă osoasă și, în general, pentru a revitaliza organismul. Mulți oameni creativi își dau seama de puterea sa de stimulare a talentului și imaginației.

Onix

Onixul întărește sistemul imunologic ȘI îmbunătățește concentrarea. S-a demonstrat că radiațiile acestui mineral îmbunătățesc notabil capacitatea răspunsului sistemului imunologic uman. Din acest motiv se recomandă în special bolnavilor de sida sau persoanelor care suferă de o infecție severă. De asemenea, favorizează capacitatea de concentrare mentală și ajută la rezolvarea problemelor de dispersie energetică.

Rubin

Rubinul întărește inima și echilibrează presiunea sangvină. Crește stima de sine. Rubinul exercită un efect singular asupra inimii, producând vibrații pozitive asupra sângelui, care este viața și produsul inimii. În era noastră, stresul este principalul dușman al ființei umane. Unul dintre efectele sale este dezechilibrul metabolismului nostru, ceea ce face ca digestia noastră să nu se facă corect. Astfel, colesterolul ajunge în sânge în loc să fie eliminat. În aceste cazuri, rubinul poate acționa ca un stimulent circulator excelent și poate ajuta chiar la atenuarea efectelor generale ale stresului asupra organismului.

Turcoaz

Este o piatră care asigură vitalitate fizică și mentală. Stimulează regenerarea țesuturilor afectate, precum un instrument global contra îmbolnăvirii diferitelor țesuturi. Turcoazul este indicat pentru cazuri de boli circulare și varice. Ajută în procesul de recuperare din cauza anorexiei și bulimiei. Este folosit, de asemenea, pentru ameliorarea afecțiunilor oculare, ale orificiilor nazale și a membranelor mucosae. Din acest motiv, este folosit adesea pentru prevenirea și controlarea răcelilor. De asemenea, este considerat o puternică amuletă.

Safirul

Safirul optimizează circulația sângelui și reglează funcționarea glandei pituitare. De asemenea, combate tristețea și îmbunătățește starea de spirit. Puterea curativă a acestei pietre rezidă în influența pe care o exercită asupra glandei pituitare care se considerată centrul de putere al imaginației. Această putere a minții este, poate, una dintre cele mai puternice capacități ale ființei umane. Safirul acționează asupra inconștientului prin intermediul stimulării imaginației.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *