Posibile cauze ale întârzierii menstruale

Posibile cauze ale întârzierii menstruale

Pentru majoritatea femeilor, întârzierea menstruală este un lucru ce le provoacă o stare de nervozitate, deoarece leagă acest fapt de sarcină. Cu toate acestea, cauzele întârzierii menstruale sunt diferite. Menstruația poate întârzia din cauza multor lucruri pe care le ignorăm.

Stres

Este unul dintre lucrurile cu care ne putem confrunta în orice moment. Stresul poate deregla menstruația fără să te aștepți. În plus, poate afecte alte părți ale corpului. Când suntem foarte stresate, corpul diminuează hormonul care ne permite să ovulăm, întrerupând menstruația.

Boală

Este un alt motiv din cauza căruia poate întârzia menstruația. În funcție de tipul de boală avut, nu poate întârzia doar o lună, ci mai multe luni. Acest tip de întârziere este întotdeauna atemporal. În cazul în care întârzie mult timp, trebuie mers la medic.

Schimbări de orar

Și schimbările de orar pot întârzia menstruația. Acest lucru se întâmplă când adormi târziu sau te trezești la ore nepotrivite pentru tine. În plus, persoanele care schimbă turele la muncă des, sunt mai predispuse la întârzieri menstruale.

 

Schimbarea medicamentelor

Când iei medicamente noi, te poți confrunta cu întârzieri ale menstruației din această cauză. Dacă observi că aceasta este cauza, trebuie să mergi la control și să vorbești cu medicul despre efectul secundar. Medicamentele se dau pentru a evita o eventuală sarcină.

De fiecare dată când iei un nou medicament, asigură-te că nu are niciun efect secundar asupra menstruației.

Excesul de greutate

Dacă în ultimele luni te-ai îngrășat și simți că menstruația nu îți mai vine atât de regulat, este posibil ca între aceste două lucruri să existe o legătură. Se datorează schimbărilor de cicluri hormonale. Menstruația va fi regulată din nou, de îndată ce persoana va pierde în greutate și va avea grijă de sănătatea ei.

Greutate mică

Când o persoană este prea slabă, este posibil să aibă menstruație neregulată, ceea ce poate crea probleme de sănătate. Acest proces se numește amenoree și apare la persoanele care fac mult sport sau fac exerciții foarte riguroase.

Calcule eronate

În funcție de femeie, ciclul menstrual variază mult. Trebuie ținut cont de anumite lucruri. De momentul în care loc și de tipul de alimentație. Când o femeie are probleme menstruale fiindcă a calculat rău, simte că are mai puține zile, dar în realitate nu a sosit timpul menstruației. Problema întârzierii este mult mai frecventă decât îți imaginezi. Dacă problema o reprezintă ciclurile menstruale neregulate, trebuie lăsată o marjă de două săptămâni.

Premenopauza

Acest proces este unul dintre cele mai delicate pentru o femeie, având în vedere că reprezintă un pas spre menopauză. Când se ajunge la premenopauză, majoritatea femeilor încep să sufere multe schimbări hormonale și probleme cu menstruația. Acesta este unul dintre lucrurile ce au loc cel mai frecvent după vârsta de 40 ani.

Menopauza

Când se ajunge la menopauză, menstruația dispare complet, ceea ce poate determina schimbări ale stării de spirit.

Sarcină

Este una din cauzele cele mai frecvente. Dacă ai întreținut relații sexuale și știi că poți fi însărcinată, cel mai bine este să-ți faci un test de sarcină pentru a fi sigură.

Alăptarea bebelușului

Este un alt motiv din cauza căruia menstruația poate întârzia complet sau poate determina apariția amenoreei.

Ovare polichistice

Este un alt motiv din cauza căruia pot apărea întârzieri ale menstruației. Sunt frecvente când femeilor le întâzie menstruația.

Acest lucru poate provoca întârzierea menstruației sau probleme hemoragice în anumite momente specifice.

Această problemă apare la un număr de femei cuprins între 5 și 10%. Se poate observa un nivel crescut de androgeni care provoacă creșterea părului pe față și pe corp. În plus, apare acneea.

Femeile cu acest tip de probleme se confruntă cu exces de greutate și cu un risc mult mai mare de îmbolnăvire de diabet.

Exercițiu în exces

Știați că gimnastele olimpice au multe probleme cu menstruația? Motivul este simplu, fac multe exerciții. Astfel corpul lor nu mai fabrică hormoni, pentru a putea produce scurgere de sânge.

Probleme cu glanda tiroidă

Sunt multe persoane care se confruntă cu acest tip de probleme fără a fi diagnosticate. Cu toate acestea, observă că au probleme serioase cu menstruația lor.

Vârsta

Este unul dintre lucrurile care poate provoca astfel de probleme. Deja am vorbit despre menopauză care apare după 40 de ani. Cu toate acestea, fetele mai tinere, în primii ani de viață, au și ele probleme legate de menstruație și au dereglări serioase, menstruația dispărând cu lunile.

Alimentația

Poate influența alimentația mea? Fără îndoială, este unul dintre lucrurile care influențează cel mai mult. Dacă mânânci prea mult sau prea puțin, acest lucru se observă mult. În cazul fetelor care mănâncă puțin, nutrienții nu ajung cu suficientă forță în toate părțile corpului. De aceea, corpul în încercarea de a economisi energie și nutrienți, nu produce scurgere de sânge.

Amenoreea primară

Se consideră amenoree primară când o femeie tânără, între 16-18 ani, nu a avut menstruație sau a dezvoltat caracteristici sexuale secundare.

Această tulburare este dată de hormoni. În mod normal nu sunt adecvați vârstei, de aceea nu se creează o dezvoltare sexuală adecvată.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *