Simptome care îți indică că trebuie să mergi la ginecolog

Simptome care îți indică că trebuie să mergi la ginecolog

Multor femei le este frică sau rușine, atunci când trebuie să meargă la ginecolog. Experiența este neplăcută pentru toate femeile. Nu este ușor să lași pe cineva străin să te examineze în partea intimă. Dar uneori, este foarte, foarte, necesar.

Există anumite semne care îți pot indica că ai putea suferi de vreo patologie ginecologică. În acest caz, este necesar să mergi la ginecologul tău pentru o consultație.

Toate femeile trebuie să mergem regulat la ginecolog, o dată sau de două ori pe an, pentru a ne realiza examenele de rutina și, astfel, să diagnosticăm orice dezechilibru la timp. Frecvența consultațiilor depinde de fiecare femeie și de istoricul său medical.

Totuși, există anumite simptome care, dacă apar, trebuie să consulți cât mai repede ginecologul tău. Deși în multe cazuri nu este nimic grav, cel mai bine este să scapi de îndoială. În cele urmează îți voi prezenta câteva simptome care îți indică că trebuie să mergi la ginecolog:

 

 1. Sângerarea între ciclurile menstruale

Menstruația este normal să apară la fiecare 28 de zile, dar nu la fiecare două săptămâni. Acest lucru se poate întâmplă din mai multe motive: nereguli hormonale, stres ridicat, infecții sau tăieturi mici în zona genitală.

Descoperă care ar putea fi cauza posibilă a acestora, iar dacă apar mai multe simptome precum amețeli sau oboseală, mergi la doctor cât mai repede posibil.

Sângerarea după întreținerea unei relații sexuale poate semnifica ceva grav precum chlamydia, displazie de col uterin, vaginită, etc. Ține cont de acest fapt și mergi la medic.

 

 1. Boală cu transmitere sexuală

Dacă crezi că ai o infecție vaginală foarte puternică sau o boală cu transmitere sexuală, trebuie să mergi urgent la medic. Un tratament administrat la timp poate face diferența într-o experiență rea și ceva care te poate marca definitiv.

 

 1. Antecedente de familie

Dacă în familia ta există, de exemplu, multe cazuri de cancer mamar, este necesar să vizitezi cu regularitate medicul ginecolog. Același lucru se întâmplă cu antecedentele bolilor cu transmitere sexuală.

 

 1. Mâncărime, inflamație și miros urât

Dacă ai o senzație neplăcută sau simți durere la urinat trebuie să mergi la un specialist. Dacă secreția este diferită de cum este de obicei (ea trebuie să fie transparentă), sau ai vreo iritație sau simți un miros diferit, mergi la medic imediat.

 

 1. Când întreții relații sexuale

Din momentul în care începi să ai o viață sexuală activă, trebuie să mergi la ginecolog de una sau două ori pe an. Trebuie să-ți faci examene pelvine anuale, teste Papanicolau și consultații de rutină.

 

 1. Mai multe nereguli

Trebuie să mergi la consultație dacă ai negi, umflături, răni sau modificări ale culorii buzelor vaginale. Aceste lucruri nu sunt normale.

 

 1. Dureri puternice

Este important să te asiguri că totul este bine dacă simți durere abdominală în partea de jos a stomacului sau la burtă. Trebuie să te asiguri că aparatul reproducător este sănătos.

 

 1. Menstruații abundente

Deși cantitatea fluxului depinde de fiecare femeie, trebuie să mergi la medic dacă fluxul este prea abundent.

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Absorbante Maxiuse ” add_button=”right” btn_title=”Comanda acum” btn_align=”left” btn_skin=”secondary” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-sanatate.ro%2Fmaxi-use%2F||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true”]Absorbantele cu bumbac steril, Lady Anion, cu putere de absorbţie de 5 picături îţi oferă protecţie şi confort în primele nopţi ale menstruaţiei, pentru flux foarte puternic. Suprafaţa mare cu bumbac atinge cu delicateţe pielea sensibilă, elimină umezeala şi căldura. Banda cu emisie de anioni (6000/cm3), turmalină şi infraroşii împiedică supravieţuirea şi multiplicarea bacteriilor, ajută la reglarea PH-ului vaginal, elimină mirosurile. Folosirea absorbantului Lady Anion protejează şi previne apariţia iritaţiilor, inflamaţiilor şi infecţiilor de orice fel.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

 • Suspiciuni cu privire la o posibilă sarcină

Dacă ți-a întârziat menstruația și te gândești că ai putea fi însărcinată, trebuie să mergi la medic.

 

 1. Noduli la nivelul sânilor sau la axile

Toate femeile ar trebuie să-și palpeze sânii cu propriile degete în mod regulat. Dacă simți un nodul ciudat, mergi la ginecolog.

 

 1. Imposibilitatea de a rămâne însărcinată

Dacă după 1 an sau 2 ani de încercare nu ai rămas însărcinată, trebuie să consulți un medic.

 

11. Dacă ai suferit un abuz sexual

Dacă în trecut ai suferit un abuz sexual trebuie să mergi la ginecolog. De multe din cauza vinei sau jenei, femeile ce au trecut printr-un astfel de traumatism evită orice consultație. Tu du-te la medic pentru bine tău.

Sănătatea este cel mai important lucru din viața noastră. Fără ea, suntem pierdute. Asigură-te că ai grijă de ea așa cum trebuie și nu ignora niciun simptom. Este mai bine să mergi frecvent la consultații și să nu ai nicio problemă gravă, decât să mergi când este prea târziu. Protejează-ți sănătatea prinr-o simplă vizită la medicul tău ginecolog.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *