Testul de evaluarea al pH-ului vaginal

Testul de evaluarea al pH-ului vaginal

Testul de evaluare al pH-ului vaginal permite determinarea dezechilibrelor microbiene vaginale într-un stadiu incipient, prin automăsurarea periodică. Perturbarea echilibrului natural al bacteriilor din interiorul vaginului poate duce la infecții care ar putea constitui o amenințare pentru sănătatea dumneavoastră sau a sarcinii dumneavoastră, ducând chiar la nașteri premature.

Flora vaginală normală oferă o protecție naturală impotriva infecției. O varietate a speciei Lactobacillus (existentă în mod normal în vagin) ajută flora vaginală și oferă o protecție eficientă împotriva bacteriilor patogene și a fungilor. Testul de evaluare a pH-ului vaginal poate fi folosit pentru a identifica rapid o astfel de modificare a pH-ului vaginal, care poate indica dezechilibre microbiene vaginale.

Stiați că? 40-50% dintre femei suferă de infecții vaginale? Ele se plâng de inflamații vaginale, miros neplăcut, mâncărimi, arsuri și uscăciune vaginală. 20-30% dintre femei sunt diagnosticate cu vaginită bacteriană în timpul sarcinii, ceea ce constituie un risc crescut de naștere prematură și de ruptură prematură a membranelor fetale?

Când se poate folosi testul de evaluare a pH-ului vaginal?
Pentru femeile care nu sunt gravide, testul de evaluare a pH-ului vaginal poate fi folosit pentru a efectua măsurători în cazul în care există o suspiciune de vaginită bacteriană sau infecții fungice, în cazul în care există simptome de arsură, mancărime, miros neplăcut sau de inflamații vaginale, după un contact sexual cu un partener nou și după tratamentul infecțiilor vaginale, precum și după intervenții chirurgicale pe vagin.
In timpul sarcinii, testul de evaluare a pH-ului vaginal poate fi utilizat și săptămânal, pentru a vă asigura că pH-ul vaginal este în limite normale și, de asemenea, între examenele medicale dinaintea sarcinii. Acest lucru se recomandă în special dacă ați suferit infecții vaginale în timpul sarcinilor anterioare sau dacă ați avut deja o naștere prematură.

Inaintea utilizării testului :

Vă rugăm să retineți că rezultatul testului nu poate fi de încredere în cazul în care măsurătorile se efectuează:

  •  în termen de 12 ore de la contactul sexual;
  • în termen de 12 ore după folosirea medicamentelor vaginale (supozitoare vaginale, creme);
  •  în termen  de 3 până la 4 zile de la terminarea sângerării menstruale.

Nu faceți duș sau nu spălați zona intimă cu puțin timp înaintea de a face testul și luați în considerare faptul că urina poate afecta rezultatul. Determinarea pH-ului vaginal este simplă, igienică și complet nedureroasă.

Spălați-vă pe mâini. Deschideți folia și scoateși bețisorul steril și cardul cu testul reactiv. Puneți puțina secreție vaginală, cu unul dintre capetele bețisorului steril, pe testul reactiv (zona colorată în galben a cardului). Dupa 30 secunde comparați culoarea cardului cu indicatorii stării de sănătate (cele 3 culori de pe fața testului). Culoarea testului reactiv va indica starea sănătății dvs.

Este foarte important să existe suficientă umezeală pentru evaluarea testului. Dupa ce rezultatul testului a fost evaluat, aruncați betisorul, cardul și ambalajul.

Daca nivelul pH-ului nu este în limite normale la o testare, nu vă ingrijorați deoarece numeroși factori pot modifica temporar pH-ului vaginal, fără prezența unei boli. Puteți repeta măsurarea în zilele următoare. Vă recomandăm să purtați, în zilele dintre măsurători, absorbantele zilnice Lady Anion; banda cu emisie de anioni și infraroșii înlătură bacteriile și ajută la restabilirea unui pH vaginal normal.
Dacă, la urmatoarea măsuratoare, nivelul pH-ului este încă in afara valorilor normale, ar trebui să discutați rezultatul testului cu medicul dumneavoastră, pentru a clarifica cauza.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *