Vârsta și ciclul menstrual

Vârsta și ciclul menstrual

Copilaria 0-11 ani

Fetitele sunt mai predispuse la probleme urinare sau genitale în copilărie decât baiețeii.

Micțiunile dese, dureroase, însoțite de culoare sau miros neplăcut al urinei, sunt adesea asociate cu infecții ale tractului urinar și probleme la rinichi. 

Deși mai puțin frecvente în copilărie, există și câteva afecțiuni genitale – scurgeri vaginale, adeziuni labiale, vulvită – care pot apărea la fetițe și pe care este bine să înveți să le recunoști.

Vulvita este o inflamație a vaginului. Este cauzată de scutecele murdare sau de săpunul folosit pentru curățarea zonei genitale a fetițelor. Afecțiunea se caracterizează prin urinări dureroase și iritație locală. 

Multe fetite înca virgine pot suferi de candidoză vaginală.

Pentru fetițele aflate în perioada pubertății recomandăm absorbantele din bumbac steril Lady Anion cu putere de absorbție de 1 picătură. Absorbantele se folosesc în zilele din afara menstruației, oferind confort și protecție. Suprafața mare din bumbac steril cu uscare instantanee este delicată cu pielea sensibilă, iar banda patentată, cu emisie de anioni (peste 6000/cm3) și infraroșii, absoarbe mirosurile neplăcute și inlătură posibilitatea supraviețuirii și multiplicării oricărui fel de bacterii, transformând absorbantul într-unul steril și protejându-ne astfel de infecții.

Adolescenta 11-19 ani

  • Adolescența este vârsta în care femeia suferă transformări majore privind corpul, dar și percepţia asupra lumii. Este o perioadă în care se evidențiază clar bolile care afectează sistemul genital (infecţii, iritaţii, inflamaţii).
  • O adolescentă obișnuită are primul ciclu menstrual între 12 și 14 ani. Unele fete pot începe să aibă menstruație mai devreme de vârsta de 9 ani. Altele nu vor avea prima menstruație până la vârsta de 16 ani.
  • Perioada menstruală regulată poate dura între trei și șapte zile. În primii ani ai adolescenței, poți să sângerezi mai mult. Unele adolescente au perioade de menstruație care durează chiar și zece zile!
  • Durata perioadei tale se poate schimba de la o lună la alta. Abundența și culoarea sângelui pot de asemenea să se modifice de la începutul ciclului până la finalul acestuia. În zilele unu, doi, trei ale menstruației, este normal ca sângerarea sa fie mai abundentă. Sângerările tale menstruale se vor diminua și vor deveni mai ușoare către sfârșitul perioadei.
  • În primii doi ani după debutul menstruației, este normal ca să experimentezi cicluri menstruale neregulate. Este posibil ca într-o lună să ai două cicluri, sau este posibil ca doua, trei luni, ciclul menstrual să nu mai apară și următoarea dată ciclul tău să dureze șapte zile. Acest lucru este normal pentru adolescente.
  • Ciclul menstrual poate dura între 21 si 35 de zile sau chiar mai mult. Daca ești adolescentă, cât timp ai menstruație la fiecare trei luni, ar trebui să fie bine. Dar consultă tot timpul un medic dacă ești îngrijorată.
  • Adolescentele ar trebui să aibă întotdeauna la îndemână un absorbant în poșetă sau în rucsac (recomandăm absorbantul din bumbac steril Lady Anion de zi, cu putere de absorbție de 3 picături).

Adolescentele aflate în pragul devenirii lor ca femei pot opta pentru gama de absorbante din bumbac steril Lady Anion. Absorbantele Lady Anion au dimensiuni și putere de absorbție diferite, fiind create pentru fluxuri menstruale ușoare sau abundente. Banda patentată emite peste 6000 anioni/cm3 și infraroșii, ceea ce transformă absorbantul Lady Anion, dintr-un simplu absorbant, într-un mecanism inovator de protecție și prevenție împotriva diferitelor infecții.

Absorbantele din bumbac steril Lady Anion protejeaza începând din zilele din afara menstruației (absorbantele Lady Anion 1 picătura pentru lenjerie normală și tanga), continuând cu zilele delicate din timpul menstruației (absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 3 picături pentru fluxul puternic din primele zile și absorbantele Lady Anion cu putere de absorbtie de 2 picături pentru ultimele zile ale menstruației), până la protecția optimă pe perioada întregii nopți (absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 4 picături pentru flux normal și absorbantele Lady Anion cu putere de absorbtie de 5 picături pentru flux abundent). Oricare ar fi alegerea, pentru maxim de protecție, confort și prevenție împotriva infecțiilor, absorbantele din bumbac steril cu emisie de anioni si infraroșii trebuiesc schimbate la maxim 4 ore.

Tineretea 20 – 40 ani

O dată pe lună, corpul femeii eliberează un ovul, care coboară prin trompa uterină către uter. Dacă ovulul respectiv nu este fertilizat, atunci apare menstruația.

Fiecare femeie are incă de la naștere o mulțime de ovule în ovarele sale. Chiar înainte de naștere numărul lor ajunge cam la câteva milioane, iar până la vârsta pubertății acest număr scade la cca 400.000, din care numai cca 300 vor fi eliberate. Numărul ovulelor continuă sa scadă o dată cu înaintarea în vârstă.

Un ciclu menstrual normal poate dura între 25 și 34 de zile, cu 3 până la 5 zile de sângerare. Totuși, când se discută de ciclu menstrual durata considerată standard este de 28 de zile.

Anumite simptome ale ciclului menstrual pot apărea cu 5 zile înainte de sângerarea menstruală propriu zisă, cu o zi înainte sau chiar în prima zi. Simptomele pot persista pe întreaga perioadă sau doar până la sfârșitul primei zile. Aceste simptome includ de obicei insomnii, rezistență scăzută la efort, dureri de burtă, stres, precum și alte schimbări emoționale. Trebuie sa știți că aceste simptome variază de la o femeie la alta.

Ca tânara femeie sau mamă, poate fi o adevarată provocare să jonglezi cu responsabilitățile impuse de carieră și de viața de familie, mai ales în acea perioadă a lunii. Lady Anion vine în ajutorul tuturor femeilor cu o gamă de absorbante din bumbac steril, ce au dimensiuni și putere de absorbție diferite, fiind create pentru fluxuri menstruale ușoare sau abundente. Banda patentată emite peste 6000 anioni/cm3 și infraroșii, ceea ce transformă absorbantul Lady Anion, dintr-un simplu absorbant, într-un mecanism inovator de protecție și prevenție împotriva diferitelor infecții.

Absorbantele din bumbac steril Lady Anion protejează începand din zilele dinafara menstruatiei (absorbantele Lady Anion 1 picatura pentru lenjerie normala si tanga), continuând cu zilele delicate din timpul menstruației (absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 3 picături pentru fluxul puternic din primele zile și absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 2 picături pentru ultimele zile ale menstruației), până la protecția optimă pe perioada întregii nopți (absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 4 picături pentru flux normal și absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 5 picături pentru flux abundent). Oricare ar fi alegerea, pentru maxim de protecție, confort și prevenție împotriva infecțiilor, absorbantele din bumbac steril cu emisie de anioni și infraroșii trebuiesc schimbate la maxim 4 ore.

Maturitatea 40 – 60 ani

 

Odată cu vârsta, ovarele încetează să mai producă hormoni, chiar dacă alte țesuturi încă produc estrogen, iar corpul va sfârși prin a face unele modificari. Acestea sunt cunoscute sub numele de menopauză.

Secreția hormonală ovariană începe să scadă după vârsta de 40 de ani. Estrogenul are un rol important în multe procese, cum ar fi reglarea temperaturii corpului, formarea osoasă și echilibrul membranelor mucoase ale vaginului.

Scăderea nivelului de estrogen este responsabilă de cele mai multe simptome ale menopauzei: uscăciune vaginală, determinând subțierea pereților vaginali; poate apare dispareunie (dureri la contact sexual), cresterea frecvenței infecțiilor vaginale și urinare.

Dupa câțiva ani de variații hormonale, estrogenul și progesteronul încep să scadă. Când estrogenul scade sub un anumit nivel, ciclul menstrual și activitatea foliculară, respectiv perioada fertila iau sfârșit. Dupa un an fără menstruație, femeia atinge menopauza și trece în postmenopauză.

Menopauza se poate instala artificial și prematur prin scoaterea chirurgicală a ovarelor (ovarectomie) sau prin chemoterapie sau radioterapie în zona abdominală și pelvină.

Vârsta maturităţii este piatra de încercare a tinereţii unei femei. Care este dovada înţelepciunii? A-ţi înţelege vârsta şi a o accepta, cu tot ceea ce o caracterizează la un moment dat. Asta nu înseamnă nici renunţare la frumuseţe şi nici la atributele feminităţii. Înţelegerea vârstei înseamnă, înainte de toate, luciditate şi putinţa de a acţiona în mod inteligent. Lady Anion vine în ajutorul femeilor cu o gamă de absorbante din bumbac steril, ce au dimensiuni și putere de absorbție diferite. Banda patentată emite peste 6000 anioni/cm3 și infraroșii, ceea ce transformă absorbantul Lady Anion, dintr-un simplu absorbant, într-un mecanism inovator de protecție și prevenție împotriva diferitelor infecții.

Absorbantele din bumbac steril Lady Anion protejează începând din zilele dinafara menstruației (absorbantele Lady Anion 1 picătură pentru lenjerie normală și tanga), continuând cu zilele delicate din timpul menstruației (absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 3 picături pentru fluxul puternic din primele zile și absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 2 picături pentru ultimele zile ale menstruației), până la protecția optimă pe perioada întregii nopți (absorbantele Lady Anion cu putere de absorbție de 4 picături pentru flux normal și absorbantele Lady Anion cu putere de absorbtie de 5 picături pentru flux abundent). Oricare ar fi alegerea, pentru maxim de protecție, confort și prevenție împotriva infecțiilor, absorbantele din bumbac steril cu emisie de anioni și infraroșii trebuie schimbate la maxim 4 ore.

Pentru aceasta perioadă delicată, plină de transformări, Lady Anion vă oferă absorbantul din bumbac steril pentru menopauză: un produs unic, revoluționar, ce asigură protecție, siguranță, confort. Suprafața mare din bumbac steril este delicată cu pielea sensibilă, iar banda patentată cu emisie de anioni (peste 6000/cm3) și infraroșii transformă absorbantul Lady Anion intr-unul steril, care împiedică supraviețuirea și înmulțirea oricărui tip de bacterii, reglează pH-ul vaginal și absoarbe mirosurile neplăcute.

Varsta pensionarii – peste 65 ani

Se incheie aici anii fertilității. Femeia simte că incepe să imbatrânească, apare o “criza psihică” specifică acestei vârste cu privire la îmbătrânire și apariția unor boli specifice vârstei, precum și cu privire la viața sexuală.

Tot în această perioadă începe (dacă nu a început deja în perioada de premenopauză) prevenția diabetului, bolilor cardiovasculare și a osteoporozei.

Exercițiile fizice trebuie să devină obligatorii pentru a menține sănătatea oaselor, mușchilor și mai ales sănătatea articulațiilor.

Ingrijirea pielii și terapia antiaging (prin dans, sport, implicarea în programe dinamice, alimentație și îngrijirea pielii) devine o necesitate pentru sănătatea fizică, dar și psihică a femeii care se simte amenințată de batrânețe.

Apare incontinența urinară, foarte frecventă la femeile de vârsta pensionării. Incontinența nu e o boală în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni a tractului urinar inferior. De obicei, incontinența urinară nu cauzează probleme majore de sănătate, dar poate fi jenantă și poate afecta încrederea în sine a femeilor.

La apariția incontinenței urinare, femeile pot evita să iasă în public datorită sentimentului de jenă pe care îl resimt, să dezvolte iritații la nivelul vaginului și a zonei inghinale, datorită contactului prelungit al acestora cu urina, sau să facă infecții urinare severe.

Fiecare vârstă, cu frumuseţea şi satisfacţiile ei! Înţelepciunea nu constă în a miza totul pe un anumit moment al vieţii, ci în a-l folosi astfel încât să ne pregătim pentru a putea preţui la fel de mult toate momentele care îi vor urma. Filozofia vârstei ne poate ajuta să realizăm trăirea firească a sentimentelor care însoţesc, în mod natural, parcurgerea vârstelor. Înţelegerea vârstei înseamnă, înainte de toate, luciditate şi putinţa de a acţiona în mod inteligent. Înseamnă cultivarea şi valorificarea resurselor noi, oferite din plin de fiecare perioadă a vieţii.

Lady Anion vine în ajutorul femeilor de vârsta pensionării cu gama de absorbante din bumbac steril pentru incontinență urinară: un produs unic, revoluționar, ce asigură protecție, siguranță, confort. Suprafața mare din bumbac steril se usucă instantaneu datorită gelului polimer superabsorbant (cu putere de absorbție de cel puțin 6 ori mai mare decât a oricărui alt absorbant), iar banda patentată cu emisie de anioni (peste 6000/cm3) și infraroșii transformă absorbantul Lady Anion într-unul steril, care împiedică supraviețuirea și înmulțirea oricărui tip de bacterii și absoarbe mirosurile neplăcute.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *